בנק ישראל

בנקאות

הצבת תקן חדש לחדרי שרתים בענף הבנקאות בישראל

המשימה

בנק ישראל בקש להקים חדר שרתים חדש, חסכוני באנרגיה והטוב ביותר מסוגו, עבור ארונות בצפיפות גבוהה של 15 קילוואט.

הפתרון ותהליך העבודה

על מנת לעמוד ביעדים הנדרשים, צוות המומחים של אלכסנדר שניידר הציע וסיפק מגוון רחב של פתרונות מתקדמים:

  • קירור – בנק ישראל אימץ את התקן של חברת (Vertiv (formerly, Emerson Network Power למיזוג שורתי (In-Row cooling). מערכת CooLoop (הוחלפה מאוחר יותר בדור החדש של Liebert CRV) מספקת 30 קילוואט של קירור ביחידה ברוחב 30 ס"מ הממוקמת בין ארונות השרתים. יעילות מערכות קירור מים של Liebert אפשרה לבנק לעמוד ביעדי התכנון של 15 קילוואט לכל ארון, ובמקביל לחסוך מעל ל-30% בעלויות החשמל של מיזוג האוויר.
  • ארונות שרתים – בנק ישראל בחר בארונות שרתים של חברת Knurr, אשר עוצבו במיוחד שזרימת האוויר תהיה אופטימלית, עם גישה נוחה ויכולת לשאת עומס של 1,500 ק"ג. הוספנו סגירת מעבר מערכת לשיפור יעילות המיזוג, בהתאם לשיטות העבודה המומלצות עבור חדרי שרתים, והשתמשנו ביחידת CRAC תוצרת Liebret לבקרת לחות.
  • מתגי Cisco Backbone – בנק ישראל בחר בארונות תקשורת Net Access של חברת Panduit, המאושרים על-ידי חברת Cisco, ומספקים זרימת אוויר אופטימאלית למתגים כמו גם לפתרונות ניהול הכבילה החדשניים לכבלי הנחושת והאופטיקה.
  • פסי שקעים – בנק ישראל קבע כתקן את היישום של אלכסנדר שניידר עבור פסי שקעים מודולריים תלת-פאזיים של 32 אמפר, המספקים מקסימום יתירות ומהירות. תוכנת DCIM חדשנית מנטרת ומתעדת את צריכת החשמל ברמת השרת, תוך כדי שליטה בזמן אמת על רמת מיזוג האוויר.

התוצאות

בפרויקט זה, הציב בנק ישראל דוגמא לכלל ענף הבנקאות בישראל כיצד ניתן ליישם שיטות עבודה מומלצות עבור חדר שרתים, ובכך להגדיל את הגמישות במקביל להוזלת עלות הבעלות הכוללת (TCO). חברת אלכסנדר שניידר גאה בתרומתה המרכזית להצלחת הפרויקט.

תכנון חוות שרתים: דן כרמי


מיזוג אוויר: שאול שמיל

Related Solutions & Services