5 שיקולים מרכזיים לבחירת סוללה המתאימה ליישומים רפואיים

Benny Shasha - פברואר 19, 2019

מחפשים סוללה המתאימה ליישומים רפואיים ושניתן לשלבה במכשירי הנשמה, הרדמה, דיאליזה או כל ציוד רפואי אחר? לפניכם 5 שיקולים מרכזיים שיסייעו לכם לעשות את הבחירה הנכונה:

1. סוללה חכמה (Smart Battery) או פשוטה (Dumb Battery)?

סוללה פשוטה (Dumb Battery) ניתנת להטענה רק באמצעות המטען המסופק עם המכשיר. גישה זו מבטיחה שהסוללה לעולם תקבל את הטעינה שנקבעה ע"י היצרן. אמנם העלות של סוללה פשוטה (Dumb Battery) היא נמוכה, אולם גישה זו אינה מאפשרת התפתחות טכנולוגית, ועלולה לגרום להתיישנות הסוללה והמטען מהר יחסית ואף להפסקת ייצורם.

סוללה חכמה (Smart Battery) מתאימה יותר ליישומים רפואיים, מאחר והיא משדרת פרמטרים רבים וחשובים שלא ניתן לקבלם בסוללה פשוטה, כגון: מתח הטעינה הקיים ברמת דיוק של 1%, טמפרטורת הסוללה, מס' סידורי, מספר המחזורים, תאריכי ייצור של הסוללה והתאים ועוד. נתונים אלה מוזרמים אל המטען החכם וניתן גם לקבלם דרך פרוטוקול SMBuS למערכת.

סוללות חכמות / טעינה חכמה מספקות מוכנות לעתיד ברמה גבוהה ו"עצמאות כימית", כך שמטען חכם יכול להטעין סוללות של ספקים שונים עם כימיות שונות ומשטרי טעינה שונים.

אנו מספקים סוללות חכמות ומטענים ליישומים רפואיים, המאושרים לשלל תקני בטיחות, כמוצר מדף ובייצור עפ"י דרישה, עם זמן אספקה קצר ובכמויות קטנות. למגוון הסוללות והמטענים לחצו כאן

2. גודל המכשיר

בכל הנוגע לעיצוב מכשירים רפואיים, הגודל כן קובע. מטרת המפתחים של מכשירים רפואיים היא לייצר מכשירים קטנים וקלים ככל האפשר עם זמן הפעלה ארוך, שניתן יהיה להשתמש בהם לאורך שנים רבות.

בהרבה מהמכשירים נדרשות סוללות דקות וצרות, כדוגמת סוללות פריזמטיות (prismatic) של חברת RRC, כגון: RRC2140 / 14.4V / 3.88Ah / 44.2Wh, RRC2130 / 7.6V / 3.88Ah / 29.5Wh ועוד.

3. טעינה בתוך המכשיר או מחוצה לו?

אם במכשיר הרפואי המיוצר נדרש מתח חשמלי ממושך, אבל אין בו מספיק מקום לכמה סוללות, מומלץ לבחור בפתרונות חכמים המאפשרים החלפה חמה (hot swap ) ולצייד את הלקוח הסופי בסוללות רזרביות ובמטען ייעודי בעל מספר רציפים (Multi-bay), כדוגמת PMC02A. במקרים אחרים שלא נדרשת החלפה חמה, ניתן להוסיף מטען מובנה (RRC PMM240) במכשיר.

סוללות מסוג POWERPAQ ו- FLATPAQ של חברת RRC, ניתן לספק עם מודול ניהול טעינה (RRC PMM240) ומטענים שולחניים תואמים.

4. עמידה בתקנים בינ"ל

התקינה מחייבת כי במכשירים רפואיים הנדרשים לעמוד בתקן IEC 60601-1 יעשה שימוש בסוללות העומדות בתקן IEC 62133 – תקן בטיחות המשמש ביישומים ניידים. חשוב לדעת שהדרישות עשויות להשתנות ממדינה למדינה, ולכן ייתכן שבשווקים גאוגרפים מסויימים יידרשו בדיקות נוספות.

מומלץ שלפני שליחת הסוללות לבדיקה, הלקוחות יערכו רשימה של כל השווקים שברצונם להיכנס אליהם, כך שניתן יהיה להתאים את הבדיקות לדרישות הספציפיות של כל אזור (חלקן מחייבות בדיקה בתוך המדינה). בנוסף, סוללות ליתיום-יון (Li-ion) חייבות לעבור בדיקות הובלה לפני שליחתן, שירות שאנו מבצעים עבור לקוחותינו.

סוללות מן המדף POWERPAQ ו- FLATPAQ של חברת RRC, עומדות בכל האישורים הבינ"ל הנדרשים, כגון: CE / UL2054 / UL1642 / IEC 62133 / EN60950 / ROHS  / UN3.8.3 / PSE/ CCC ועוד, ומאפשרים חדירה מהירה לשווקי היעד בעלות נמוכה ביחס לסוללות המיוצרות לפי דרישה.

5. אמינות

כאשר מובילים מכשיר רפואי, אנו לא יכולים להסתמך על כך ששקע חשמל יהיה זמין בשעת הצורך, ולכן הימצאותה של סוללה היא הכרחית. הסוללה חייבת להיות אמינה ובטוחה, ולעמוד בכל התקנים העדכניים הנדרשים, כגון IEC 62133.

צוות המומחים של חברת RRC, עורכים בדיקות מקיפות כדי לוודא שהסוללות עומדות ברמת הביצועים הגבוהה ביותר ובדרישות הרגולטוריות העדכניות ביותר, ובכך מבטיחים שהלקוח הסופי יקבל מוצר אמין ובטוח באיכות גבוהה.

לסיכום:

שלב בחירת הסוללה אולי נראה על פניו כמו חלק קטן מפרויקט הפיתוח, אבל תהליך הבחירה הוא קריטי להצלחתה. כאשר לוקחים בחשבון את הגורמים שהוזכרו לעיל, הפתרון שנקבל יהיה כזה שיבטיח חיי מוצר ארוך וביצועים מצוינים.

אנו, בחברת אלכסנדר שניידר, מספקים סוללות, מטענים וספקי כוח ליישומים רפואיים המאושרים לשלל תקני בטיחות ומאפשרים חדירה מהירה לשווקי היעד בעלות נמוכה. בין אם מדובר במוצרי מדף או בסוללות ומטענים המתוכננים לפי מפרט, אנו נספק את המוצר המתאים ליישום עם התקינה הנכונה.